петак, 1. август 2008.

Kiseli kupus

Zbog prekomernog unošenja hrane ili previše konzumiranja masne hrane mnogi ljudi posle praznika imaju probleme sa želucem i crevima.Kiseli kupus ima dosta vitamina C i želudac snadbeva bakterijama mlečne kiseline, koje su slične korisnim bakterijama u želucu.Naše želudačne bakterije koje su iritirane u dane praznika konzumirajuću kupus dobijaju podršku u izgradnji crevne flore a otrovi iz organizma lakše se izbacuju.

U kiselom kupusu sadržani su vitamin C,bakterije mlečne kiseline kao i vitamin B 12 koga ima u malo namirnica.Oni su neophodni za mentalnu svežinu,kosti,dobro raspoloženje,izgradnju crvenih krvnih zrnaca i za srčani mišić.Kiseli kupus takođe je bogat vitaminom B6 za preradu belančevina i B3,koji je dobar za metabolizam mozga.A pošto se u vreme praznika ljudi obično okupljaju da proslave zajedno,neki i bolesni dođu na proslavu.Kiseli kupus je tada dobrodošao jer je bogat cinkom koji štiti naš imunitet.

Нема коментара: