субота, 2. август 2008.

3 brze i lake dijete

Oslobodite se viška kilograma i toxina bez muke
3 brze i lake dijete

Ako treba da skinete između jednog i pet kilograma, izaberite odgovarajući režim ishrane

Ukoliko su nepravilna ishrana, stres i manjak fizičkih aktivnosti ostavili vidljiv trag na vašoj figuri, ne morate da očajavate



JEDNODNEVNA DIJETA


ujutru čaša tople vode s jabukovim sirćetom

doručak kriška integralnog hleba, komadić sira, manja breskva

ručak sok od povrća (beli deo praziluka, tikvica, oljušteni paradajz)

večera tanjir supe

tečnost limunada od 125ml limunovog soka i 875 ml vode

gubitak telesne mase kilogram za dan



VIKEND KURA
doručak tvrdo kuvano jaje ili komad barenog ćurećeg mesa, dve kriške integralnog hleba, jedan jogurt ili zeleni čaj s malo limunovog soka

podne riba i povrće po želji

večera supa, povrće i voće

tečnost dva litra vode, a uveče čaj od zove

gubitak telesne mase dva kilograma za dva dana

trik u vodu za kupanje dodajte 10 kapi esencijalnog ulja ruzmarina jer ubrzava cirkulaciju i sprečava otoke, kao i 10 kapi esencijalnog ulja limuna koje će vas osvežiti



MESEČNI REŽIM


Mnoge žene prekidaju dijetu jer ne mogu da podnesu jednoličnu ishranu. S ovim režimom ishrane nećete imati taj problem jer vi postavljate ograničenja. Treba samo da smanjite porcije i da izbegavate prženu, pohovanu, masnu i začinjenu hranu, kao i slatkiše. Jedite pet puta dnevno, barenu piletinu bez kožice, posne sireve, pečenu ribu, sirovo voće i povrće koje obiluje biljnim vlaknima. Unosite puno tečnosti i izbegavajte da jedete posle 20 časova.

trik tokom meseca častite sebe bar jednom hidromasažom

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

PIJTE MLEKO OD GLINE

Kafenu kašičicu gline u prahu, koju možete da nabavite u prodavnicama zdrave hrane, sipajteu čašu mineralne vode, ostaviteda prenoći, pa ujutru promešajte i popijte.

Nutricionisti kažu da „glineno mleko“ ublažava napade gladi i čisti organizam. Najbolje je je ako se pije tri nedelje, tri puta godišnje.

ZABLUDA O ČOKOLADI

Tačno je da čokolada sadrži mnoštvo supstanci koje mogu da stvore zavisnost (serotonin, tiramin, triptofan...), ali reč je o zanemarljivim količinama! Engleski istraživači tvrde kako naša ljubav prema čokoladi može da se objasni činjenicom da je doživljavamo kao zabranjeno voće.

JOD TOPI MASNOĆE!

Jod je neophodan organizmu za proizvodnju hormona štitaste žlezde,koja je zadužena za metabolizam šećera, masti i belančevina. Samo ako štitna žlezda dobro funkcioniše, organizam sagoreva veće količine masti, što dovodi do smanjenja nivoa lošeg holesterola. Da biste obezbedili organizmu dovoljno joda, dvaput nedeljno jedite morsku ribu, a mlečne proizvode unosite svakodnevno.

MANJE HRANE – DUG ŽIVOT!

Naučnici sa Harvarda tvrde da drastično smanjenje unosa kalorija dovodi do produžavanja životnog veka. Malo hrane i mnogo zelenog čaja su dobar recept za duži život, navodi se u njihovoj studiji.

Нема коментара: